Maria Raga, Lucas Paula, Joan Sanchis i Edgar.

Maria Raga, Lucas Paula, Joan Sanchis i Edgar.

jueves, 1 de marzo de 2012

Hi ha mites a l'actualitat?

Els mites són les primeres explicacions que la gent va fer per respondre les preguntes  que es plantejàvem com la existència de l’univers o del propi esser humà i els seu comportament. Aquestes explicacions no tenien un tipo de pensament racional sinó per un pensament mític, que és caracteritzava per ser un relat en el que és contaven fets d’un temps primordial y protagonitzats per essers sobrenaturals. En aquest tipus de pensament explicar és narrar el origen de les coses recurrint a l’analogia, és a dir, narrar el origen de les coses per semblança a coses que ja coneixem. Per al pensament mític la pròpia existència de les coses es una prova de la veracitat del mite.

En la actualitat encara perduren mites com els de la religió, ho també és creen nous mites com l’explicació del origen d’alguna cosa gracies a les proeses de una persona que és considera com al seu creador, per exemple l’origen del rock gracies a les proeses de Elvis Presley. I a més actualment s’utilitza l’expressió “ és un mite” per dir que una creença és falsa i inventada.



És pot considerar que un pensament no mític és un pensament racional, és a dir, és un mètode de pensament racional que justifica i analitza qualsevol afirmació, per a argumentar utilitza l
a lògica i te una actitud crítica no hi ha veritats absolutes.

De tot el que hem dit, podem concloure afirmant que un pensament no mític és un pensament racional que és justifica y argumenta,i no crea herois ni inventa histories sense explicar el perquè ni el com. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario